Blogg

11 online dating feil å unngå

2022-06-06

11 online dating feil å unngå

Du har sikkert hørt alt før: online dating er et minefelt. Full av kryp, svindlere og bare generelt dårlige mennesker. Men det trenger ikke være sånn! Det er mange måter å sikre at du ikke gjør noen vanlige feil.

Her er noen av de vanligste meldingsfeilene folk gjør i nettdating og hvordan du unngår dem:

1. Svarer ikke på meldinger.

Hvis noen tar seg tid til å sende deg en melding, er det minste du kan gjøre å svare. Hvis du ikke er interessert, bare send en rask "Takk for at du sendte meg en melding, men jeg tror ikke vi er en match"-melding og gå videre.

2. Sende meldinger med ett ord.

En annen vanlig feil folk gjør er å sende korte meldinger med ett ord. Dette får deg til å virke lat og uinteressert, og det er ikke sannsynlig at du får svar. Anstreng deg litt og skriv en skikkelig melding - det vil være verdt det.

3. Å være frekk eller støtende.

Dette burde være en selvfølge, men dessverre er det for vanlig. Folk tror de kan slippe unna med å være frekke eller støtende på nett, men det er ikke tilfelle. Det er en stor turn-off, men du vil også sannsynligvis bli rapportert og utestengt fra de fleste datingsider.

4. Sender for mange meldinger.

Det er greit å sende noen meldinger frem og tilbake, men ikke gå over bord. Hvis du bombarderer noen med meldinger, vil det fremstå som desperat og irriterende. Igjen, bare ta ting sakte og se hvordan det går.

5. Å være for fremadstormende.

Det er én ting å flørte, men det er en fin linje mellom flørting og å være for fremadstormende. Hvis du blir for seksuell eller personlig i meldingene dine, vil det sannsynligvis skremme folk. Spill det trygt først og bli kjent med personen før du begynner å dele noen intime detaljer.

6. Ikke send samme melding til forskjellige personer.

Når du sender meldinger til folk på en datingside, er det viktig å huske at alle er forskjellige. Det som fungerer for én person fungerer kanskje ikke for en annen, så ikke bare kopier og lim inn den samme meldingen til alle. Ta deg tid til å tilpasse hver melding. Det er mye bedre å skrive en unik melding for hver person, selv om det bare er noen få setninger, og du vil ha større sannsynlighet for å få svar.

7. Legge ut gamle eller falske bilder.

En annen feil folk gjør er å legge ut gamle eller falske bilder. Ikke gjør dette! Det er misvisende, og det kommer ikke til å gjøre et godt inntrykk. Hvis du vil at folk skal sende deg meldinger, hold deg til nylige, ærlige bilder.

8. Ikke korrekturleser meldingene dine.

Før du trykker send, bruk et raskt minutt til å korrekturlese meldingen. Dette vil hjelpe deg å unngå pinlige skrivefeil eller grammatiske feil. Ingen er perfekte, men det skader ikke å prøve. Hvis du vanligvis skriver mens du er på farten, kan du begynne å bruke nettbaserte grammatikkkontrolltjenester – i dag er det så enkelt og stort sett gratis.

9. Å være for kresen.

Ikke vær redd for å sende meldinger til folk som ikke passer din "type". Du vet aldri, de kan bare overraske deg. Det samme gjelder folk som sender deg meldinger først – ikke bare ignorer dem fordi de ikke er din type. Gi dem en sjanse, hvem vet hva som kan skje?

10. Følger ikke opp.

Hvis du har sendt meldinger frem og tilbake med noen og ting ser ut til å gå bra, ikke bare plutselig slutte å svare. Hvis du ikke er interessert, er det greit, men ha i det minste høfligheten til å svikte dem enkelt. En enkel "Beklager, jeg føler det bare ikke"-melding vil gjøre det.

11. Ikke lyv om din alder/utseende.

Det er fristende å ønske å sette din beste fot frem når du er på nettdating, men ikke lyv om alder eller utseende. Før eller siden kommer sannheten frem, og det er bare ikke verdt det. Vær ærlig fra starten, og du vil være mer sannsynlig å finne noen som passer godt for deg.

Til slutt, la oss oppsummere hovedpoengene.

Så der har du det - 11 vanlige feil å unngå når du dater på nett. Bare husk å være deg selv, være respektfull og ha det gøy, og du vil garantert finne suksess i en verden av online dating, enten du leter etter et seriøst forhold eller bare tilfeldig sex!

Author profile

Jakob Bjørgen

Datingblogger

Jakob Bjørgen er en anerkjent datingblogger på datingkatalog.no som deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å skape meningsfulle relasjoner i datingverdenen.

Andre artikler blogg