Blogg

Når er det på tide å avslutte ting med noen du dater?

2022-07-01

Når er det på tide å avslutte ting med noen du dater?

Når vi først begynner å date noen, legger vi vanligvis alle våre krefter i det og håper at ting skal ordne seg. Noen ganger kan det imidlertid være nødvendig å avslutte forholdet selv om vi ikke ønsker det. Så når er det på tide å gi slipp? Det er ikke et perfekt svar på dette spørsmålet siden alle er forskjellige. Ingen ønsker å avslutte ting med noen de er sammen med. Men noen ganger er det bare ikke ment slik. Mange tegn indikerer når det kan være på tide å slå opp med partneren din. Her er noen vanlige:

Tegnene på at det kan være på tide å avslutte ting

  1. Du er ulykkelig oftere enn du er glad. Ulykkelige forhold kan ta en toll på din mentale og følelsesmessige helse. Hvis du konstant gruer deg til å se partneren din eller bekymre deg for hva som vil skje neste gang, er det ikke verdt det.
  2. Dere har ikke noe til felles. Forholdet vil sannsynligvis gå ut hvis du og partneren din ikke deler mange interesser, verdier eller mål. Det er viktig å ha noen ting til felles med partneren din for å få dypere kontakt.
  3. Det er ingen kommunikasjon. Forholdet vil sannsynligvis forverres hvis du og partneren din ikke kan snakke med hverandre om problemene dine.
  4. Du kjemper alltid. Konstante kamper kan ta en toll på din mentale og følelsesmessige helse. Hvis du ikke klarer å løse forskjellene dine, er det sannsynligvis på tide å gå videre.
  5. Du vokser ikke som person. Relasjoner skal hjelpe deg å vokse som person, ikke hindre din personlige vekst. Hvis du føler at du ikke vokser eller forandrer deg som person, kan det være på tide å gjøre slutt på ting.
  6. Det er mangel på tillit. Hvis du ikke kan stole på partneren din, vil forholdet sannsynligvis smuldre. Du trenger ikke være paranoid, men det er sannsynligvis på tide å gjøre slutt på ting hvis du ikke klarer å rokke ved følelsen av sjalusi eller mistillit.
  7. Du er ikke deg selv når du er sammen med partneren din. Hvis du finner deg selv i å endre oppførselen din eller skjule deler av personligheten din for å glede partneren din, er det ikke et sunt forhold. Det beste ville vært om du var deg selv rundt partneren din uten å føle at du må skjule noe.
  8. Du har det ikke gøy lenger. Hvis forholdet har blitt mer et ork enn noe annet, er det sannsynligvis ikke verdt tiden og energien din.
  9. Dere ser ingen fremtid sammen. Hvis du ikke kan tenke deg å gifte deg eller få barn med partneren din, vil det nok ikke ordne seg i lengden.
  10. Magen din forteller deg at det er på tide. Noen ganger er den beste måten å vite om det er på tide å bryte opp ved å lytte til sjelen din. Det kan være på tide å gjøre slutt på ting hvis noe føles feil eller feil. Stol på instinktene dine og gå med magefølelsen din.

Når du definitivt bør avslutte ting

Det er noen tilfeller der du definitivt bør avslutte ting med partneren din, selv om du fortsatt er forelsket i dem. Hvis partneren din er fysisk eller følelsesmessig voldelig. Hvis partneren din er avhengig av narkotika eller alkohol, er det på tide å gjøre slutt på ting. Og hvis partneren din har forrådt tilliten din, kan det være på tide å gå bort.

Noen ganger er det mer fordelaktig å ta en pause.

I visse tilfeller kan det være lurt å ta en pause fra å se eller snakke med partneren din en stund. Det kan være best å gi hverandre litt plass hvis ting er oppvarmet. Du kan si noe sånt som: "Jeg tror det ville vært best om vi tok en pause fra å se hverandre en stund."

Hvordan gå om å avslutte ting

Hvis du har bestemt deg for at det er på tide å avslutte ting med partneren din, er det beste du kan gjøre å være ærlig med dem. Ikke prøv å sukkerbelegg det eller kom med unnskyldninger. Bare forklar dem rolig og tydelig at du synes det er på tide å avslutte forholdet. Du kan si noe sånt som: "Beklager, men jeg tror det er på tide at vi bryter opp."
Det er også viktig å være respektfull når du slår opp med noen. Ikke rop eller kall dem navn. Bare forklar hvorfor du synes det er på tide å gjøre slutt på ting og så la dem gå. Å bryte opp er aldri lett, men noen ganger er det det beste for begge involverte parter.

Author profile

Jakob Bjørgen

Datingblogger

Jakob Bjørgen er en anerkjent datingblogger på datingkatalog.no som deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å skape meningsfulle relasjoner i datingverdenen.

Andre artikler blogg