Blogg

5 barrierer for et bedre sexliv (og hvordan du kan overvinne dem)

2022-07-22

5 barrierer for et bedre sexliv (og hvordan du kan overvinne dem)

Fra «singel» til «i et forhold» er en betydelig transformasjon som påvirker mer enn bare din sosiale medieprofil. Det påvirker ulike aspekter av livet ditt, inkludert hva som skjer - eller ikke - på soverommet. I begynnelsen av forholdet vårt har vi lyst og spennende sexliv. Men etter hvert som tiden går og livet setter inn, blir det vanskeligere å holde flammen brennende i forholdet vårt. Noen begynner til og med å spørre: "er sexlivet vårt normalt?"

For å hjelpe deg har vi satt sammen en liste over 5 barrierer som alle kan ha for et bedre sexliv for å hjelpe deg med å overvinne dem.

Mangel på kommunikasjon

En av de viktigste barrierene for bedre sexliv er mangel på kommunikasjon. Ofte er folk for sjenerte eller flaue til å snakke om hva de vil ha i sengen eller vet ikke hvordan de skal ta det opp.
Men realiteten er at god kommunikasjon er nøkkelen til et sunt og tilfredsstillende sexliv. Hvis du og partneren din åpent kan diskutere dine ønsker og grenser, vil du sannsynligvis få en tilfredsstillende opplevelse.
Så ikke vær redd for å snakke om sex! Det er normalt og kan bare bidra til å styrke forholdet ditt.

Ulike libidos

Du er ikke alene hvis du føler at sexlivet ditt kan bli bedre. Mange par sliter med upassende libidos. En person ønsker å ha sex hele tiden, mens den andre kan gå i flere måneder uten.
Så hva kan du gjøre hvis du er i denne situasjonen? Vel, det første trinnet er å snakke med partneren din om det. Det er viktig å være ærlig og åpen om følelsene dine. Det kan også være lurt å vurdere å oppsøke en terapeut som kan hjelpe deg med å løse problemer som hindrer deg i å ha et bedre sexliv.

Kjedsomhet

Du kjenner følelsen: du ligger i sengen med partneren din, klær av deg, klar til å gå, og plutselig innser du at du bare ikke er så interessert. Sex kan være mye arbeid, og når det føles som et ork, er det ikke rart at folk begynner å miste interessen.
Men det er måter å overvinne kjedsomhet på soverommet. Først må du sørge for at du bytter opp nok. Hvis du alltid gjør de samme tingene i samme rekkefølge, er det ikke rart du kjeder deg. Bland det litt: prøv forskjellige posisjoner, nye steder eller til og med forskjellige tider på dagen.
For det andre, sørg for at du fokuserer på nytelsen din, ikke bare partnerens. Altfor ofte er vi så fokusert på å gjøre partneren vår glad at vi glemmer å ta vare på oss selv. Pass på at du tar deg tid til å slå deg på og ta hensyn til din egen kropp. Eksperimenter med forskjellige typer berøring og stimulering til du finner det som får deg til å begeistre.

Utilstrekkelig forspill

En av de vanligste barrierene for bedre sexliv er utilstrekkelig forspill. Mange par skynder seg gjennom det for å komme til hovedarrangementet, men dette kan gjøre begge partnere misfornøyde. Forspill er en viktig del av sex, og det er viktig å ta seg god tid og nyte det!
Det er mange måter å nyte forspill på, så ikke føl at du må gjøre det samme hver gang. Eksperimenter og finn noe som tenner både deg og partneren din. Noen liker sensuell kyssing, massasje eller oralsex, mens andre foretrekker mer tradisjonelle former for forspill som fingring eller gjensidig onani.

Dårlig kroppsbilde

Dårlig kroppsbilde er en av de viktigste barrierene for godt sexliv. Hvis du ikke føler deg bra med kroppen din, vil det være utfordrende å komme i humør for sex. Kanskje du er misfornøyd med vekten din, høyden din, kurvene dine eller måten du lukter på. Kanskje du tror du ikke er attraktiv nok eller god nok i sengen.
Uansett hva det er, hvis du hele tiden legger deg selv ned, kommer det til å bli vanskelig å bli begeistret for sex. Men ikke bekymre deg - du er ikke alene! Mange mennesker sliter med kroppsbildeproblemer, og det er ting du kan gjøre for å overvinne dem.
Noe av det beste du kan gjøre er å begynne å akseptere deg selv for den du er. Omfavn kurvene dine, elsk feilene dine og lær å sette pris på kroppen din. Du kan også øve på selvmedfølelse og være forsiktig med deg selv når du gjør feil. Og ikke glem å fokusere på de gode tingene – tenk på alle tingene som gjør deg spesiell og unik.
Når du begynner å elske deg selv for den du er, vil du oppdage at sexlivet ditt også vil bli bedre!

Konklusjon

Det er ingen tvil om at et fantastisk sexliv er avgjørende i ethvert forhold. Men noen ganger kan ting komme i veien for at vi koser oss så mye vi vil.
Disse fem barrierene er vanlige hindringer for et bedre sexliv – men med litt innsats kan du overvinne dem og begynne å kose deg igjen.
Så gjør deg klar til å bryte ned disse barrierene og begynn å ha litt overveldende sex!

Author profile

Tiril Lunde

Online datingekspert

Tiril Lunde, en anerkjent online datingekspert på datingkatalog.no, deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å lykkes i den digitale datingverdenen.

Andre artikler blogg