Blogg

5 tegn på at du er klar til å date igjen

2022-06-29

5 tegn på at du er klar til å date igjen

Folk oppfører seg annerledes etter et samlivsbrudd, og det er vanskelig å si når de er følelsesmessig klare til å date igjen. Noen prøver å umiddelbart finne noen nye, og forklarer at de trenger å "komme tilbake" for å føle seg bedre. Men dating for tidlig etter et brudd kan noen ganger gjøre mer skade enn nytte. Andre trenger litt tid på å helbrede. Denne perioden kan vare alt fra noen uker til flere måneder, avhengig av mange faktorer som lengden på forholdet, hvor knyttet du var til eksen din osv.
Hvis du lurer på om du er klar til å date igjen, her er fem tegn som kan indikere at du er:

1. Du dater fordi du vil, ikke fordi du trenger det.

Et av de tydeligste tegnene på at du er klar til å date igjen, er at du gjør det fordi du vil, ikke fordi du føler at du trenger det. Hvis motivasjonen din for dating rett og slett er å "komme ut igjen" eller få deg til å føle deg bedre etter et brudd, så er det sannsynligvis ikke det rette tidspunktet for deg. Vent i stedet til du virkelig er klar og spent på dating igjen.

2. Du sammenligner ikke alle med eksen din.

Et annet tegn på at du kanskje er klar til å date igjen, er at du kan snakke om ditt tidligere forhold uten å konstant sammenligne hver person du møter med eksen din. Hvis du ikke kan ha en samtale om datinglivet ditt uten å ta opp eksen din, så er det sannsynligvis ikke riktig tidspunkt for deg å begynne å date igjen. Vent i stedet til du kan snakke om dating uten å umiddelbart tenke eller snakke om ditt tidligere forhold.

3. Du bruker ikke dating som en måte å komme over eksen din på.

Dating kan være en fin måte å møte nye mennesker og ha det gøy, men det bør ikke brukes som en måte å prøve å glemme eksen din. Hvis du finner deg selv bare å gå på dater fordi du håper å glemme eksen din, så er det sannsynligvis ikke riktig tidspunkt for deg å begynne å date igjen. Fokuser heller på å helbrede fra bruddet og komme over eksen din før du begynner å date igjen.

4. Du er følelsesmessig forberedt på et nytt forhold.

Hvis du har tatt deg tid til å helbrede fra ditt tidligere forhold og føler deg følelsesmessig klar for et nytt, kan det være det rette tidspunktet for deg å begynne å date igjen. Dette betyr at du ikke fortsatt er hengt opp med eksen din, du kan ha sunne samtaler om dating og forhold, og du er spent på utsiktene til å møte noen nye.

5. Du er klar til å akseptere at dating ikke alltid er lett.

Hvis du har vært ute av datingspillet en stund, er det viktig å huske at dating ikke alltid er lett. Det vil være tider når du ikke klikker med noen, datoer som ikke går bra, og folk som ikke er interessert i deg. Det er en del av datingprosessen! Hvis du aksepterer at dating ikke alltid er lett og at det er normalt å ha noen dårlige dater, kan det være det rette tidspunktet for deg å begynne å date igjen.
Ha disse fem tegnene i bakhodet når du begynner å date igjen, og du vil være på vei til et sunt og lykkelig forhold.

Men hva skal du gjøre hvis minst ett av de nevnte tegnene ikke gjelder deg nå?

Hvis dating igjen er det siste du tenker på etter et brudd, er det sannsynligvis ikke riktig tidspunkt for deg å begynne å date igjen. Det er viktig å gi deg selv litt tid til å bli frisk etter et brudd før du begynner å date igjen. Og det er greit! Det er ingen tidslinje for når du skal være klar til å date igjen. Alle helbreder med forskjellige hastigheter, og det er ingen "riktig" eller "feil" måte å gå frem på. I stedet for å prøve å finne kjærlighet og et langvarig forhold, bytter folk ofte midlertidig til hookup dating for å få en ny opplevelse og ha det gøy.
Ha det fint!

Author profile

Tiril Lunde

Online datingekspert

Tiril Lunde, en anerkjent online datingekspert på datingkatalog.no, deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å lykkes i den digitale datingverdenen.

Andre artikler blogg