Blogg

BDSM vs. misbruk: Hva er forskjellen?

2022-07-17

BDSM vs. misbruk: Hva er forskjellen?

Når det kommer til dating, er det mange gråsoner. Det en person anser som BDSM, kan en annen se på som misbruk. Og det kan være vanskelig å vite hva som er akseptabelt og hva som ikke er det.
I dette innlegget skal vi rydde opp i forvirringen mellom BDSM og overgrep og hjelpe deg å lære tegn på overgrep i et forhold.

Hva er BDSM?

Så, hva er BDSM? I et nøtteskall er det en type seksuell aktivitet som involverer trelldom, disiplin, dominans, underkastelse og masochisme. Deltakere i BDSM-aktiviteter liker vanligvis spenningen ved å overgi kontrollen og følelsen av å bli dominert.
BDSM kan være mye moro hvis det gjøres trygt og med samtykke. Det er imidlertid viktig å merke seg at BDSM ikke er misbruk. Overgrep er preget av vold, tvang og manipulasjon, mens BDSM er basert på gjensidig tillit og samtykke.

Hva er misbruk?

Overgrep er et atferdsmønster som påfører et individ skade. Det kan være fysisk, seksuelt, emosjonelt eller psykologisk. Overgrep kan være alt fra et slag i ansiktet til å bli stadig kritisert og nedverdiget.
Det er viktig å huske at overgrep aldri er offerets feil. Ingen fortjener å bli misbrukt, uansett hva de har på seg, sier eller gjør. Hvis du blir misbrukt, vennligst ta kontakt for å få hjelp. Du er ikke alene.

Forskjellen mellom BDSM og misbruk

Så, hva er forskjellen mellom BDSM og misbruk? Vel, til å begynne med er BDSM samtykkende, og begge parter som er involvert i en scene eller aktivitet har blitt enige om å delta og gjøre det av egen fri vilje. På den annen side er overgrep uten samtykke, en voldshandling eller kontroll som en person påfører en annen uten deres samtykke.
BDSM involverer også kommunikasjon og tillit, og deltakerne må stole på hverandre for å utforske sine kinks og fetisjer trygt. På den annen side bygger overgrep på bedrag og manipulasjon, og overgriperen gir ofte falske løfter og bruker trusler og trusler for å kontrollere sitt offer.
Til slutt handler BDSM om nytelse og gjensidig tilfredshet. Overgripere er ikke interessert i offerets glede eller velvære, bare i sin egen tilfredsstillelse.

Når blir BDSM misbruk?

Det er viktig å huske at BDSM ikke er fornærmende som standard og kan være en trygg og givende måte for folk å utforske sin seksualitet. Men hvis du er i et BDSM-forhold og føler at du ikke blir behandlet rettferdig eller trygt, er det viktig å si ifra og få hjelp. Husk at du fortjener å bli respektert og behandlet godt, uansett knekk!

Tegn på at du kan være i et voldelig forhold

Hvis du ikke er sikker på om du er i et voldelig forhold eller ikke, her er noen tegn som kan hjelpe deg med å bestemme deg:

  • Partneren din er alltid sint og roper. De ser aldri ut til å være glade eller fornøyde.
  • De tar alle avgjørelsene for deg og gir deg aldri noe valg.
  • De kritiserer og setter deg konstant.
  • De truer eller skader deg fysisk når de er sinte.
  • De isolerer deg fra venner og familie.
  • Du føler at du ikke kan gjøre noe riktig.

Konklusjon

Når det kommer til BDSM og misbruk, er det mye forvirring om hva de to faktisk er. Så vi skal rydde opp for deg.
BDSM handler om samtykkende, trygge og sunne seksuelle aktiviteter. Misbruk, på den annen side, er noe uten samtykke eller skadelig.
Så hvis du vurderer å utforske BDSM med partneren din, må du forstå hva dere begge er komfortable med. Og hvis du er bekymret for at du kan være i et voldelig forhold, vennligst ta kontakt for å få hjelp.

For de som er interessert i BDSM, men som ikke har en partner ennå, er det dedikerte nettsider som hjelper deg med å finne dem i nærheten.

Author profile

Tiril Lunde

Online datingekspert

Tiril Lunde, en anerkjent online datingekspert på datingkatalog.no, deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å lykkes i den digitale datingverdenen.

Andre artikler blogg