Blogg

Datingside svindel: Er nettdating trygt?

2017-07-25

Datingside svindel: Er nettdating trygt?

Nettdating er en moderne og praktisk måte å møt single på nett. Det gir deg mulighet til å møte folk utenfor din nåværende sosiale sirkel, og det kan til og med matche deg med folk etter spesifikke preferanser eller interesser. Hvis du er på utkikk etter en transseksuell partner, kan du ta i bruk en transseksuell datingside. Er du på utkikk etter et åpent forhold, kan du finne dette på datingsider for uforpliktende sex. Og om det er en diskret affære du ønsker, kan du finne dette på en datingside for affærer. Eller er du på utkikk etter ekte kjærlighet? Da kan du teste ut vanlige datingsider. Det finnes mange valgmuligheter for datingsider i Norge, og nedenfor er noen tips på hvordan nettdating gjøres trygt.

Ikke del for mye

Selv om du bruker pålitelige datingsider, er det ikke gitt at alle du møter på nettet har ærlige hensikter. Pass på at du ikke deler for mye. Det er for eksempel ingen grunn til å umiddelbart dele personlige detaljer som:
•    Ditt fulle navn
•    Adresse
•    Arbeidsplass
•    Finansiell informasjon
•    Din tidsplan
•    Personlig informasjon om deg selv, dine venner eller familie

Vær ærlig

Til en eller annen grunn kan det være fristende å legge ut et falskt eller utdatert bilde på nett – eller et bilde tatt for mange år siden. Noen tar muligheten til å pynte på sannheten, eller rett og slett lyve om livet sitt. Hvis intensjonene dine er å aldri møte noen, så kan dette fungere, men hvis du har et ønske om en date, eller et hook-up, så må du være like ærlig som du vil at din match skal være.

Fyll inn profilen din

Det er viktig å fylle inn så mye som mulig i din profil og match-informasjon. Folk som ikke tar seg tid til å gjøre dette er muligens falske – eller i det minste ikke så investert i datingen. Bruk profilen din som en mulighet til å uttrykke personligheten din, i tillegg til å gjenta hva du er ute etter.

Stol på magefølelsen

Akkurat som når du møter noen nye til vanlig, må du lytte til magefølelsen din når det kommer til nettdating. Hvis noe om personen ikke høres eller føles riktig, så avslutt samtalen. Ikke vær redd for å spørre direkte spørsmål for å teste deres oppriktighet og ærlighet. Spør om de er gift, og bekreft at de fortsatt er på utkikk etter det de har oppgitt i profilen sin. Spør også noen personlige spørsmål – for så å spørre de samme spørsmålene noen uker senere for å se om svaret er det samme.

Ta deg god tid, og møt daten på et offentlig sted

Det er ingen grunn for å skynde seg til å møte din match, med mindre dere begge bare er ute etter et hook-up. Hvis du virkelig er seriøs om å innlede et forhold, så er det lurt å sende meldinger og ha en video chatt først – før du kanskje utveksler telefonnumre når du er komfortable med det. Når du er klar for å møtes, gjør dette på et offentlig sted – og ha en plan i tilfelle ting ikke går bra. Hvis dere skal møtes privat for et hook-up, må du dele planene dine med en betrodd bekjent som kan sjekke at alt er greit med deg. Hvis personen du møter ikke er samme person som på bildet – dra med en gang!  

Sist men ikke minst, ikke konsentrer deg kun om en person. Til vanlig er du kanskje vant til å kun date en person om gangen, men når det kommer til nettdating burde du nå ut til flere av matchene dine og bli kjent med flere personer før du vurderer å kun snakke med en person. Husk også at ikke alle presenterer seg på samme måte i person som på nettet. Noen personer vil være mer veltalende når de skriver, men ikke når de snakker. Noen vil være veldig morsomme på telefon, men ikke skriftlig. Så, hold mulighetene dine åpne – og husk å video chatte før dere tar ting til neste nivå. Husk også å prøve ut forskjellige nettsider for å finne den beste datingside for deg.  

 

Author profile

Jakob Bjørgen

Datingblogger

Jakob Bjørgen er en anerkjent datingblogger på datingkatalog.no som deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å skape meningsfulle relasjoner i datingverdenen.

Andre artikler blogg