Blogg

De nye reglene for moderne nettdating

2022-09-09

De nye reglene for moderne nettdating

Som mange mennesker tenker du sannsynligvis på nettdating som en siste utvei. Du har sannsynligvis hatt dårlige erfaringer med nettdating tidligere, eller du synes bare ikke det er verdt tiden din.
Men hva om jeg fortalte deg at online dating faktisk er en fin måte å møte nye mennesker på? Hva om jeg fortalte deg at det er nye regler for nettdating som kan hjelpe deg med å finne den rette personen for deg?
I dette innlegget vil vi skissere 6 nye regler for moderne online dating som vil hjelpe deg.

Det er bedre å sende tekstmeldinger enn å ringe.

Du trodde du kjente reglene for moderne dating, men ting har endret seg.
Regel nummer én: tekstmeldinger trumfer calling, i hvert fall innledningsvis. Det er mer sannsynlig at du får svar hvis du sender en tekstmelding. Men ikke vær for ivrig – vent noen timer med å svare, eller til og med en dag.
Regel nummer to: Vær interessant. Ikke bare oppgi vaskelisten over prestasjoner eller liste opp favorittbøkene og -filmene dine. Vær morsom, provoserende, vær deg selv.
Regel tre: ikke vær redd for å be om det du vil ha. Hvis du ser noen du liker, gi dem beskjed. Og hvis du blir avvist? Alt er bra - bare gå videre.
Regel nummer fire: Vær positiv. Ikke bli motløs hvis du ikke hører tilbake fra noen umiddelbart (eller noen gang). Det er mye fisk i sjøen, så fortsett å kaste garn, og du vil finne noen fantastiske.

Skriv korte meldinger

Så du har bestemt deg for å dyppe tærne inn i en verden av online dating. (Bra for deg!)
Regel nummer én: Hold meldingene dine korte. Ingen ønsker å lese en roman, spesielt ikke når de prøver å finne en date. Hvis du ikke kan si det i noen få setninger, er det sannsynligvis ikke verdt å si det.
Regel nummer to: Vær spesifikk. Når du skriver profilen din, ikke bare oppgi generiske interesser som «filmer» eller «reise». Gi folk en følelse av hva du virkelig er interessert i, og de vil ha større sannsynlighet for å nå ut.

Prioriter profilbilder over alt annet

Når det kommer til nettdating, vil hvem som helst først se profilbildet ditt. Så det er avgjørende at du gjør et godt førsteinntrykk og setter din beste fot frem.
Det betyr ingen uskarpe selfies eller bilder der du ikke ser best ut. Du vil se ut som om du har det gøy og nyter livet – fordi det er den du vil tiltrekke deg.
Så tenk litt på å velge de riktige bildene til profilen din. Og sørg for at de er av høy kvalitet og representerer hvem du er.

Godta at andre vil flake på deg, kanskje mye.

Du har sikkert hørt det gamle ordtaket, "livet er en toveis gate." Vel, det samme gjelder dating. Alt handler ikke om deg, og det handler ikke om dem. Du må gi så mye du tar, inkludert å forstå at folk vil flasse på deg. Mye.
Det er bare slik ting er i disse dager. Vi er alle opptatt, og alle har mye på gang. Så ikke ta det personlig når noen avbryter deg i siste liten eller flaker ut på en date. De gjør det sannsynligvis ikke fordi de ikke liker deg – de gjør bare det de må for å ta seg av sin egen virksomhet.
Det beste du kan gjøre er å være forståelsesfull og fleksibel. Ikke legg alle eggene dine i én kurv; være klar til å gå med strømmen. Hvis en date faller igjennom, er det alltid en annen rett rundt hjørnet.

Bli kvitt løgnene på datingsider.

Det blir vanskeligere og vanskeligere å skille fakta fra fiksjon i online dating-verdenen. I disse dager setter alle sine beste bein, noe som betyr at du ser mange mennesker som faktisk ikke er den de sier de er.
Derfor er det viktig å være proaktiv når det gjelder å filtrere bort løgnene. Begynn med å ta hensyn til detaljene i noens profil. Øker de høyden? Overdriver de jobbtittelen sin? Hvis noe virker feil, er det sannsynligvis det.
En annen ting å passe på er røde flagg i samtalene dine. For eksempel, hvis noen alltid ber om penger eller gavekort, er det et ganske tydelig tegn på at de ikke er på farten. Stol på mageinstinktene dine, og ikke vær redd for å gå vekk fra en situasjon som ikke føles riktig.

Ikke vær redd for å eksperimentere.

Nettdatingverdenen er i konstant endring, så det er viktig å være fleksibel og åpen. Ikke vær redd for å eksperimentere med ulike måter å møte mennesker på eller ulike nettsteder og apper.
Og hvis du ikke har flaks, ikke vær redd for å prøve noe nytt. Du vet aldri hva som kan fungere for deg.
Så der har du det – 6 nye regler for nettdating som vil hjelpe deg å finne det du trenger i den digitale tidsalderen. Gå nå ut og begynn å sveipe!

Author profile

Jakob Bjørgen

Datingblogger

Jakob Bjørgen er en anerkjent datingblogger på datingkatalog.no som deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å skape meningsfulle relasjoner i datingverdenen.

Andre artikler blogg