Blogg

Den sjokkerende sannheten om hvordan dating ser ut i dag

2022-08-11

Den sjokkerende sannheten om hvordan dating ser ut i dag

Dating i disse dager ligner mye på lovlig prostitusjon. Du tilbyr tid, selskap og noen ganger til og med kroppen din i bytte mot noe du ønsker. Enten det er kjærlighet, oppmerksomhet eller materielle gjenstander, har vi blitt et samfunn som ikke skammer seg over å innrømme at vi bruker hverandre.
Kvinner er ikke lenger bare en kropp, og menn er ikke bare en lommebok. Vi er komplekse mennesker med følelser og ønsker. Men det virker som samfunnet fortsatt sitter fast i tankegangen om at kvinner bare er gode for én ting.
Det er på tide å endre måten vi tenker på dating og forhold. De bør være basert på gjensidig respekt og beundring, ikke på hva noen kan få fra den andre.

Kommodifiseringen av kvinnekropper

Vi er alle redusert til våre mest grunnleggende funksjoner, og vi er åpent kommodifisert for andres glede. Det er deprimerende, jeg vet. Men det er på tide å se sannheten i øynene.
Du har kanskje ikke skjønt dette, men når du behandler kvinner som objekter, som noe som skal kjøpes og selges, er du med på å varegjøre kvinners kropper. Og la oss være ærlige, det er akkurat slik dating ser ut i dag.
Det handler ikke bare om å finne noen å koble seg med – det handler om å finne noen som kan oppfylle dine behov, enten det er noen som tar vare på deg eller viser seg frem til vennene dine. Og altfor ofte glemmer vi at kvinner er mennesker med sine egne tanker og følelser. Vi ser dem bare som kropper som skal brukes og deretter kastes.
Det er på tide å endre måten vi tenker på dating. Kvinner er ikke bare en kropp mer enn menn ikke bare er en lommebok. Vi fortjener å bli behandlet med respekt og verdighet, og det er opp til oss å kreve det av menneskene vi dater.
Så hva kan vi gjøre med det? Vel, det første trinnet er å erkjenne at dette skjer, og det andre trinnet er å snakke om det. Vi må ha disse vanskelige samtalene hvis vi noen gang håper å gjøre en endring.

Menn blir sett på som ingenting mer enn lommebøker

Her er den harde virkeligheten: menn blir sett på som ingenting annet enn lommebøker når det kommer til dating. Kvinner i dag skammer seg ikke over å innrømme at de leter etter en mann med penger, og menn er like skyldige i å forvente sex i retur for deres økonomiske støtte.
Det er en trist tilstand, men vi må innse fakta. I dagens samfunn handler det om hva du kan tilby noen andre. Og hvis du ikke er velsignet med rikdom, er du i en ulempe fra start.
Det er på tide med en forandring. Vi må begynne å verdsette folk for den de er, ikke hva de kan gi. Så la oss alle love å gjøre en forskjell og være den endringen vi ønsker å se i verden.

Sex forventes i retur for penger

Når du begynner å date noen, er det viktig å være tydelig på hva du leter etter. Er du bare ute etter en uformell tilkobling, eller er du interessert i noe mer seriøst?
Altfor ofte går folk inn i forhold uten å være ærlige om intensjonene sine. Og det som ender opp med å skje er at en person ender opp med å bli skadet.
Det er ikke riktig, men det er virkeligheten i situasjonen. Kvinner blir behandlet som varer, og sex forventes mot penger.

Grensen mellom dating og prostitusjon er uklarere enn noensinne

Du selger tiden din, oppmerksomheten og, viktigst av alt, kroppen din. Du går på dater med menn som forventer at du skal vin og spise dem, og så forventer de sex etterpå.
Det er en ting som heter «sukkerdating», der folk går på dater med noen de ikke er romantisk interessert i, men de fortsatt er villige til å betale for tiden sin.
Det høres kanskje sprøtt ut, men det blir mer vanlig. Det er ikke bare menn som er skyldige i dette; kvinner er like ille.
Så hvorfor tåler vi dette? Hvorfor fortsetter vi å date folk som ikke ser på oss som noe annet enn et stykke kjøtt eller en lommebok? Det er på tide å stå opp for oss selv og kreve mer respekt. Det er på tide å date folk som ser på oss som mennesker, ikke varer.

Damer – fokuser på å bygge deg selv.

Du tenker sikkert "hvor skal jeg begynne?" Vel, la oss begynne med det grunnleggende.
Tilbringer du tid med mennesker som er viktige for deg? Jobber du med å forbedre noen ferdigheter eller evner? Vil du være den beste versjonen av deg selv? Vet du hvem du er, egentlig?
Enhver kvinne bør være fornøyd med seg selv og livet sitt, enten hun har en partner eller ikke. Dette er den slags spørsmål som unge kvinner bør vurdere i stedet for å konsentrere all oppmerksomheten om utseendet.
Hvis du bare er attraktiv på grunn av utseendet ditt, vil det være andre attraktive (og smarte) kvinner der ute.
Gutter ser etter mer enn bare et pent ansikt. De vil ha noen som kan utfordre dem og få dem til å tenke. De vil ha noen interessant og engasjerende. Og viktigst av alt, de vil ha noen som er deres likeverdige (selvfølgelig hvis mannen er verdt noe).

Datingens fremtid

Så hvordan ser fremtidens dating ut? Jeg tror det kommer til å handle om å finne noen som du forbinder med på et personlig nivå. Noen som du virkelig kan stole på og dele livet ditt med. Dating handler om å finne noen spesiell, og det er noe som ikke vil endre seg uansett hvordan verden endrer seg.

Author profile

Tiril Lunde

Online datingekspert

Tiril Lunde, en anerkjent online datingekspert på datingkatalog.no, deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å lykkes i den digitale datingverdenen.

Andre artikler blogg