Blogg

Fra matching til møte: Tips for å navigere i overgangen fra nettdating til personlig dating

2023-04-15

Fra matching til møte: Tips for å navigere i overgangen fra nettdating til personlig dating

Nettdating har gjort det lettere for menn å få kontakt med kvinner og finne kjærligheten eller tilfeldige forhold. Overgangen fra nettkommunikasjon til fysiske møter kan imidlertid være utfordrende. I denne guiden gir vi trinnvise tips og hint for handlinger, fra å matche med en kvinne på datingsiden til å møte henne offline og ha første sex.

Matching med en kvinne på en datingside

Det første trinnet i online dating er å matche med en kvinne på en datingside. For å øke sjansene dine for å nå noen som er kompatible med deg, vær ærlig i profilen din og sørg for at bildene dine er nylige og nøyaktige. Når du blar gjennom potensielle treff, bør du lese profilene deres nøye og se etter felles interesser eller verdier som du kan bruke til å starte en samtale.

Starte en samtale

Når du har matchet med noen, er neste skritt å starte en samtale. Det er viktig å være respektfull og oppriktig i meldingene dine. Unngå å bruke generiske sjekkereplikker og vis at du har tatt deg tid til å lese profilen deres og er genuint interessert i å bli kjent med dem.
Eksempel på den første nettkommunikasjonen:

 • "Hei, jeg la merke til at du er veldig interessert i matlaging. Hva er favorittretten din? Jeg elsker å eksperimentere med nye oppskrifter på kjøkkenet."
 • "Hei, jeg la merke til at vi begge elsker å gå på tur. Har du vært på noen gode fotturer i det siste? Jeg planlegger å utforske en ny sti denne helgen."
 • "Jeg leste profilen din og la merke til at vi har mye til felles. Hva gjør du når du har det gøy?"
 • "Jeg la merke til at du elsker å reise. Hva var favorittreisen din?"

Flytte samtalen ut av datingappen eller -nettsiden

For å skape en dypere forbindelse med noen, er det viktig å flytte samtalene dine fra datingappen eller nettstedet. Selv om du først bør chatte på plattformen for å måle interessen for hverandre, vil du på et tidspunkt ønske å gå over til noe mer intimt.
Å navigere i datingnettstedet kan være begrenset, noe som gjør det umulig å uttrykke seg fullt ut. Å stadig bla mellom applikasjoner og meldingsapper bidrar bare til følelsen av frustrasjon. For å gjøre opplevelsen smidigere og mer uanstrengt, hvorfor ikke bytte telefonnummer eller brukernavn på sosiale medier?
Når samtalene har flyttet seg bort fra appen, er det på tide å gå dypere og virkelig forstå hva som får hverandre til å tikke. Dere kan organisere en samtale eller videochat for å bedre forstå hverandres kommunikasjonsstil og karakter. 

Flytte samtalen offline

Etter noen få samtaler, hvis forbindelsen er gjensidig, er det på tide å ta ting utenfor skjermen. Begynn med å foreslå en bestemt dato, tid og sted for å møtes. Sørg for at det er et passende offentlig sted for dere begge.
Prøv å være kreativ og tenk utenfor boksen når du planlegger daten. I stedet for en vanlig middag og kino, kan du foreslå en aktivitet dere begge liker eller diskutere i samtalene deres på nettet. 
Eksempel på nettkommunikasjon:

 • "Hei, har du lyst til å ta en kaffe en gang denne uken? Jeg vet om et flott sted i nærheten av kontoret ditt."
 • "Jeg tenkte at vi kunne ta et escape room på fredag. Jeg har hørt at det er kjempegøy."
 • "Skal vi ta en sykkeltur i helgen? Jeg vet om en flott sti ved sjøen."

Forberedelser til den første daten

Når den første daten nærmer seg, er det viktig å forberede seg. Kle deg passende for anledningen, men sørg for at du føler deg komfortabel og selvsikker i det du har på deg. Planlegg logistikken for daten, inkludert transport og sted, og kom tidlig for å gjøre et godt inntrykk.
Eksempel på kommunikasjon:

 • "Ser frem til å møte deg i morgen. Jeg skal ha på meg en blå skjorte og jeans. Kafeen ligger på Main Street, og jeg kommer noen minutter før."
 • "Det er flott at vi tar det neste skrittet og møtes personlig! Jeg gleder meg veldig. Kan du fortelle meg hva du skal ha på deg, så jeg lett kan få øye på deg?"

Å gjøre et godt inntrykk

Førsteinntrykket er avgjørende i ethvert forhold. Møt opp i tide, vær til stede og lytt aktivt for å få henne til å føle seg hørt og verdsatt. Hold samtalen positiv, og unngå å diskutere kontroversielle eller sensitive temaer. Tilby å betale regningen, men ikke insister hvis hun vil dele den.
Hvis daten går bra, foreslå en ny date før du sier farvel. Hvis det ikke gjør det, vær høflig og respektfull, og ikke tving frem en ny date hvis det ikke er noen kjemi.

Å gå videre

Hvis den første daten gikk bra og dere begge likte hverandres selskap, er det på tide å gå videre. Foreslå en ny date eller legg planer om å gjøre noe sammen som dere begge har lyst til. Ta det rolig og kommuniser åpent om dine intensjoner og forventninger.
Eksempel på kommunikasjon:

 • "Jeg hadde en flott tid med deg i kveld. Hva med å gå ut og spise middag neste uke?"
 • "Det var så hyggelig å bli bedre kjent med deg. Har du lyst til å se en kunstutstilling i helgen?"

Avsluttende tanker

Å flytte samtaler fra online til offline er et stort skritt i ethvert forhold. Ved å følge disse tipsene kan du sikre at prosessen går greit uten vanskeligheter. Med litt forberedelse og innsats vil du snart starte et meningsfylt forhold med noen spesielle.
Når det gjelder fysisk intimitet, sørg for at du har etablert et nivå av tillit og komfort før du tar ting videre. Ha alltid sikker sex og respekter partnerens grenser og ønsker.
Lykke til!

Author profile

Jakob Bjørgen

Datingblogger

Jakob Bjørgen er en anerkjent datingblogger på datingkatalog.no som deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å skape meningsfulle relasjoner i datingverdenen.

Andre artikler blogg