Blogg

Frykt for å date igjen – overvinn frykten din og finn din sjelevenn

2022-10-11

Frykt for å date igjen – overvinn frykten din og finn din sjelevenn

Folk som har vært gjennom en skilsmisse eller et dårlig samlivsbrudd synes ofte det er vanskelig å begynne å date igjen. Å sette seg der ute og møte nye mennesker kan være skremmende og til og med skummelt, og dette er kjent som frykten for å date igjen.
Det er ikke et nytt begrep, men i dag er det så vanlig at vi bestemte oss for å skrive en artikkel om det.

Det er mange grunner til at noen kan oppleve nevnte følelser. Det kan være på grunn av tidligere erfaringer eller rett og slett fordi de har blitt vant til å være singel og komfortabel med sitt eget selskap. Uansett årsak, er det mulig å overvinne frykten for å date igjen med innsats og besluttsomhet.

Her er noen tips om hvordan du kan overvinne frykten din og finne din sjelevenn:

Ta den tiden du trenger

Det haster ikke med å begynne å date igjen. Hvis du ikke er klar, er det helt OK. Ta deg tid til å helbrede og jobbe med deg selv først. Noen ganger er det vanskelig å forstå om du er forberedt eller ikke. I dette tilfellet kan det være nyttig å snakke med en terapeut eller rådgiver som kan hjelpe deg å jobbe gjennom følelsene dine. De primære triggerne du er klar til å date igjen er nysgjerrighet og viljen til å prøve noe nytt. Ikke la noen presse deg til å date igjen før du er forberedt.

Sett deg selv der ute.

Når du er klar til å begynne å date igjen, ikke vær redd for å sette deg selv der ute. Dette betyr at du involverer deg i aktiviteter og klubber som interesserer deg og deltar på sosiale arrangementer, og det kan også bety å registrere deg for online datingsider eller apper. Det viktige er å ta ting i ditt eget tempo og komfortnivå.

Vær åpensinnet

Når du møter nye mennesker, er det viktig å ha et åpent sinn. Ikke avskriv noen før du har gitt dem en sjanse. Alle har sine unike egenskaper, og man vet aldri; de kan vise seg å være den perfekte matchen for deg.

Vær deg selv

Når du begynner å date igjen, er det viktig å være deg selv. Ikke prøv å endre hvem du er for å passe til andres idé om den perfekte partneren. Vær trygg på hvem du er; andre vil bli tiltrukket av det.

Ta ting sakte

Ikke skynd deg inn i noe for raskt. Når du begynner å date noen nye, ta ting sakte og bli kjent med dem før du går for fort. Dette vil hjelpe deg å unngå å bli såret eller skuffet hvis ting ikke fungerer.

Ha realistiske forventninger

Ikke forvent at hver date vil bli til et langsiktig forhold. Noen ganger klikker folk bare ikke, og det er greit. Bare nyt prosessen med å møte nye mennesker og se hvor ting går. Noen av dine nye bekjentskaper kan bli til gode venner, selv om de ikke er romantiske partnere.

Snakk om frykten din.

Det kan være nyttig å snakke med noen om frykten og bekymringene dine. Dette kan være en venn, et familiemedlem eller til og med terapeut. En terapeut kan hjelpe deg med å jobbe gjennom følelsene dine og gi deg verktøy for å håndtere angsten din. De kan også gi støtte og veiledning når du tar skritt for å overvinne frykten din. Du kan begynne å jobbe gjennom disse følelsene ved å snakke om hva som gjør deg engstelig.

Være positiv

Det er avgjørende å nærme seg dating med en positiv holdning. Tro på at du finner noen spesiell, og hold haken oppe selv om ting ikke går helt som planlagt. En positiv holdning er attraktiv for andre og vil hjelpe deg å holde deg åpen og selvsikker.

Å date igjen etter en dårlig opplevelse kan være skummelt, men det er viktig å huske at ikke alle er like. Med litt innsats og besluttsomhet kan du overvinne frykten din og finne lykke med noen nye.

Author profile

Tiril Lunde

Online datingekspert

Tiril Lunde, en anerkjent online datingekspert på datingkatalog.no, deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å lykkes i den digitale datingverdenen.

Andre artikler blogg