Blogg

Hva er et åpent forhold?

2022-04-15

Hva er et åpent forhold?

Hva er et åpent forhold?

Et åpent forhold er et der begge har lov til å se og date andre mennesker. Denne typen forhold er ofte gjensidig enige om av begge partnere. Likevel kan det også betraktes som juks hvis en av de to partnerne er uenig i det. En betydelig forskjell mellom polyamorøse og åpne forhold er at polyamorøse mennesker vanligvis er mer følelsesmessig investert i sine flere partnere. I motsetning til dette har mennesker i åpne forhold vanligvis færre emosjonelle tilknytninger.

Hva er fordelene med åpne relasjoner?

Åpne forhold kan være en fin måte å utforske nye ting med partneren din og legge til litt spenning til forholdet ditt. Du kan få tilbake gnisten du pleide å ha med partneren din, og nå er den borte. Det er imidlertid viktig å sørge for at dere begge er på samme side om hva dere er komfortable med før dere begynner å se andre mennesker.

Hva er utfordringene med åpne relasjoner?

En av utfordringene med åpne relasjoner er at de kan være utfordrende å opprettholde. For å få et åpent forhold til å fungere, må begge partnere kunne stole på hverandre og være åpne og ærlige om sine aktiviteter. En annen utfordring er at åpne relasjoner kan være kompliserte og rotete. Men hovedutfordringen er sjalusi. Det kan være utfordrende å håndtere følelsen av sjalusi når partneren din forfølger seksuelle eller emosjonelle tilknytninger til andre mennesker.

Hvordan vet du om et åpent forhold er riktig for deg?

Hvis du blir tiltrukket av andre mennesker, men samtidig ikke ønsker å miste partneren din eller skade, kan du vurdere å diskutere det med dem. Vær imidlertid forsiktig. Noen mennesker kan være for følsomme når det kommer til et slikt emne. Se opp for signaler som forteller deg at partneren din også blir tiltrukket av andre mennesker, og hvis du ser noen, ta et forsiktig første skritt.

Åpne forhold kan være veldig gøy og kan gi mye frihet, men sørg for at dere begge er kule med det, slik at dere ikke sårer hverandres følelser.

 

Author profile

Jakob Bjørgen

Datingblogger

Jakob Bjørgen er en anerkjent datingblogger på datingkatalog.no som deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å skape meningsfulle relasjoner i datingverdenen.

Andre artikler blogg