Blogg

Hvordan kan jeg stole på etter skilsmisse?

2022-06-18

Hvordan kan jeg stole på etter skilsmisse?

Ekteskap er for de fleste målet de ønsker å komme til med partneren de har et langvarig forhold til. Men når vi først er der, befinner vi oss i en situasjon hvor ikke alt går som vi ønsker. Vanskelige tider, delt liv og en falsk følelse av at partneren din er med deg for alltid og ikke vil gå noe sted, fører ofte til uenighet i forholdet. Et av de vanligste problemene som oppstår i ekteskapet er utroskap. Det er vanskelig å stole på noen igjen etter at de har vært utro mot deg, og følelsen av svik kan være altoppslukende og gjøre det vanskelig å komme seg videre.

Skilsmisse - hva skjer videre?

Det er noen måter å prøve å stole på igjen etter en skilsmisse. Det er viktig å først forstå hva som førte til jukset. Hvis det var en engangs ting forårsaket av omstendigheter som alkohol- eller narkotikamisbruk, så er det større sjanse for å kunne tilgi og gå videre. Hvis imidlertid jukset var en del av et atferdsmønster, kan det være mer utfordrende å stole på igjen. I dette tilfellet kan ekteskapsrådgivning bidra til å løse de underliggende problemene som førte til utroskapen.

Det er også viktig å jobbe med å gjenoppbygge selvfølelsen etter skilsmisse. Når tillit har blitt forrådt, kan det være utfordrende å ha det bra med seg selv. Å ta seg tid til deg selv, gjøre ting som gjør deg glad og tilbringe tid med støttende mennesker kan bidra til å øke selvtilliten din.

Til slutt er det viktig å være ærlig med deg selv om du virkelig ønsker å stole på igjen eller ikke. Hvis tanken på at partneren din kan være utro mot deg er for mye å bære, kan det være best å ikke starte et nytt forhold så langt.

Anta at du føler at du ikke kan klare deg alene og i hvert forsøk på å starte et nytt forhold, igjen og igjen. I så fall, hvis du ikke føler deg trygg og konstant opplever frykt for at partneren er utro mot deg, er det bedre å søke hjelp fra fagfolk:

  • Snakk med en terapeut: En terapeut kan hjelpe deg å jobbe gjennom følelsene dine av svik og lære hvordan du kan stole på igjen.
  • Bli med i en støttegruppe: Det er ofte grupper tilgjengelig for å hjelpe folk som har vært gjennom en skilsmisse. Disse gruppene kan gi støtte og råd om hvordan man kan stole igjen.

Neste kapittel

Det er vanskelig å gå tilbake til datingbassenget etter at tilliten er ødelagt. Hvert individ blir sett gjennom tillitens prisme, med spørsmål som alltid blir stilt som ikke har noe å si.

Det er vanskelig å bryte den tankegangen, å erkjenne at ikke alle er ute etter å lure deg, skade deg eller jukse deg. Det er fortsatt gode mennesker der ute som aldri bevisst eller uvillig ville svikte deg og fortjener din tillit.

Å gjenoppbygge tillit er en kamp, ​​og det krever at du legger til side noen av forsvarene dine og tar en risiko, selv om hver fiber i kroppen din forteller deg å ikke gjøre det. Bare tillit kan sette deg fri fra lenkene som binder deg.

Gi litt tillit. Deretter, gradvis, tilby litt mer. Åpne opp for noen og ikke sammenlign dem med det verste du har sett før. Døm dem basert på deres egne uttalelser og handlinger i stedet for andres som de ikke hadde kontroll over.

Når de beviser for deg at de fortjener din tillit, gi dem en gave av din tillit, selv om den gis gradvis.

Author profile

Tiril Lunde

Online datingekspert

Tiril Lunde, en anerkjent online datingekspert på datingkatalog.no, deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å lykkes i den digitale datingverdenen.

Andre artikler blogg