Blogg

Hvordan overvinne utsettelse i forhold

2022-08-13

Hvordan overvinne utsettelse i forhold

Utsettelse er å utsette eller utsette noe som krever innsats eller er ubehagelig. I forhold kan utsettelse ta mange former. Det kan være å utsette å ha en vanskelig samtale med partneren din, utsette med å planlegge datekveld, eller unngå å gjøre noe som kan svekke båten i forholdet ditt.

Vi har alle opplevd utsettelse på et eller annet tidspunkt i livet vårt. Det er den følelsen av å utsette noe vi vet vi burde gjøre, men egentlig ikke ønsker å gjøre. Og når det gjelder relasjonene våre, kan utsettelse være enda mer vanlig. Vi kan utsette med å ha vanskelige samtaler med partnerne våre eller fullføre oppgaver rundt i huset som vi er ansvarlige for. Uansett hva årsaken kan være, kan utsettelse ha en alvorlig innvirkning på relasjonene våre. I dette blogginnlegget vil vi utforske hva utsettelse er, tegnene på at du eller partneren din er skyldig i det, dets effekter på forholdet ditt, og noen tips for å overvinne det.

Definere prokrastinering i forhold

Utsettelse kan defineres som handlingen med å med vilje utsette noe du vet du bør gjøre. I relasjoner kan vi utsette med å ha vanskelige samtaler med partneren vår eller fullføre oppgaver rundt i huset som vi er ansvarlige for. Uansett hva årsaken kan være, kan utsettelse ha en alvorlig innvirkning på relasjonene våre.

Tegnene på at du eller partneren din utsetter

Det er noen viktige tegn på at du eller partneren din kan være skyldig i utsettelse i forholdet ditt. Disse inkluderer:
- Unngår å tilbringe tid med partneren sin
- Utsetter å ha vanskelige samtaler
- Bryter løfter eller ikke overholder forpliktelser
-Er alltid "for opptatt" for partneren sin

Effektene av utsettelse på forhold

Utsettelse kan ha mange negative effekter på relasjonene våre. Når vi utsetter, kan vi:
-Skape spenning og konflikt med vår partner
- Gå glipp av nødvendig bindingstid
- Få partneren vår til å føle seg neglisjert eller uviktig
- Skade vår partners tillit til oss

Hvorfor vi utsetter i forhold

Det er noen forskjellige grunner til at vi kan utsette i forholdet vårt. Disse inkluderer:
-Frykt for konflikt: Vi kan unngå å ha vanskelige samtaler med partneren vår fordi vi frykter å forårsake en krangel.
-Perfeksjonisme: Vi kan prøve å gjøre alt selv i stedet for å delegere oppgaver fordi vi vil at alt skal være perfekt.
- Mangel på tid: Vi kan føle at vi ikke har nok tid til forholdet vårt på grunn av arbeid eller andre forpliktelser.

Hvordan overvinne utsettelse i forhold

Hvis du finner deg selv som utsetter i forholdet ditt, kan du gjøre et par ting for å overvinne det. Disse inkluderer:
-Snakk med partneren din om bekymringene dine: Hvis du føler deg overveldet eller at du ikke har nok tid til forholdet ditt, snakk med partneren din om det. De kan kanskje hjelpe deg med noen av dine ansvarsområder eller få mer tid til deg.
-Sett realistiske forventninger: Hvis du utsetter noe fordi du er redd det ikke blir perfekt, prøv å sette realistiske forventninger til deg selv. Det er greit hvis ting ikke er perfekt, og partneren din vil sannsynligvis sette pris på innsatsen din mer enn noe annet.
-Lag en plan: Hvis du utsetter en spesifikk oppgave, lag en plan for å få det gjort. Bryt det ned i små trinn slik at det blir mindre overveldende, og sett en deadline for deg selv.

Teknikker for å unngå utsettelse i forhold

I tillegg til tipsene ovenfor, er det noen få teknikker for å unngå utsettelse i forholdet ditt. Disse inkluderer:
-Identifisere triggerne dine: Hva får deg til å utsette? Når du kjenner triggerne dine, kan du prøve å unngå dem eller komme opp med en plan for å håndtere dem.
-Utøve selvmedfølelse: Vær forsiktig med deg selv hvis du utsetter deg. Godta at det er normalt å gjøre feil, og prøv å lære av dem.
-Hold dagbok: Å skrive ned tankene og følelsene dine kan hjelpe deg å forstå hvorfor du utsetter deg og hvordan du kan overvinne det.

Hvis du finner deg selv som utsetter i forholdet ditt, ikke fortvil. Det er ting du kan gjøre for å overvinne det. Snakk med partneren din om bekymringene dine, sett realistiske forventninger til deg selv og lag en plan for å få ting gjort. Med litt innsats kan du overvinne utsettelse og få et sunt, lykkelig forhold.

Author profile

Tiril Lunde

Online datingekspert

Tiril Lunde, en anerkjent online datingekspert på datingkatalog.no, deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å lykkes i den digitale datingverdenen.

Andre artikler blogg