Blogg

Hvordan unngå feilkommunikasjon i forholdet ditt

2022-08-22

Hvordan unngå feilkommunikasjon i forholdet ditt

Hvis du spør folk du kjenner som nylig har avsluttet et forhold med en partner om årsakene til bruddet eller skilsmissen, vil de fleste av dem si at det var på grunn av en eller annen misforståelse og at det ikke var noen alvorlig grunn til det.
Det er avgjørende å huske hvordan vi samhandler med våre partnere. Det viser seg at teksting er den vanligste måten å utveksle informasjon mellom partnere på. Umiddelbare svar ... og det er problemet.

Teksting - Den beste måten å misforstå hverandre på

For eksempel blir tonen i en tekst ofte feiltolket. Hvis vi antar at tonen er negativ og svarer med en like aggressiv melding, risikerer vi å forvirre og irritere personen på mottakersiden.
Hvis mottakeren av tekstmeldingen vår ser på den og blir sint fordi de ikke forstår hvorfor svaret vårt var så fiendtlig eller sarkastisk, kan de sende oss en melding som gjenspeiler deres forvirring og sinne. Du kan se hvordan konflikt raskt kan eskalere. Hvorfor? Fordi vi umiddelbart trekker konklusjoner etter å ha lest meldingen.

Slutt med antagelser – du må avklare.

Før du blir fornærmet, er det viktig å sjekke inn med deg selv og spørre: "Hadde denne personen tenkt å fornærme meg?"
Hvis vi ikke er 100 prosent sikre på at den andre personen mente å fornærme oss, avklar. For eksempel: Tenk på forrige gang du mottok en forvirrende tekst. Hvis du hadde stoppet opp og spurt deg selv om avsenderen hadde til hensikt å fornærme, ville det ha endret noe?
Hva om du ba om avklaring i stedet for automatisk å anta det verste? Hva om du stoppet opp for å tenke at kanskje, bare kanskje, den andre personen ikke mente å fornærme deg? Å gjøre en oppfølgingstekst eller telefonsamtale kan gjøre underverker for å finne ut hva den opprinnelige hensikten var.

Vær smart – ta en pause før du svarer med handling.

I dagens umiddelbarhetstid må vi gi rom for refleksjon. Når noe plager oss eller ikke sitter riktig, må vi ta et skritt tilbake og forstå hva som skjer dypere. Oftere enn ikke, det vi trenger er avklaring. Det er enkelt å be om avklaring - bare si: "Jeg fikk teksten din, men jeg var ikke sikker på hva du mente med den. Kan du forklare?"

Avklaring – smart spørring og lytting

Ved å ta seg tid til å avklare i stedet for å gjøre antakelser, åpner vi muligheten for ærlig dialog. Å stille spørsmål forhindrer spenninger og lar begge parter føle seg hørt. Kan du forestille deg hvor mange skilsmisser og brudd som kunne unngås hvis folk kommuniserte på denne måten?
Vi kan forhindre misforståelser og sårede følelser ved å ta oss tid til å søke avklaring når det er nødvendig. Til syvende og sist fører dette til lykkeligere forhold rundt omkring.

La oss oppsummere

I vår fartsfylte verden med øyeblikkelig tilfredsstillelse er det lett å trekke konklusjoner og gjøre antagelser. Dette kan imidlertid være en oppskrift på katastrofe når det kommer til forhold. For å unngå feilkommunikasjon og sårede følelser, er det viktig å ta en pause og søke avklaring.

Author profile

Tiril Lunde

Online datingekspert

Tiril Lunde, en anerkjent online datingekspert på datingkatalog.no, deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å lykkes i den digitale datingverdenen.

Andre artikler blogg