Blogg

Hvordan vite om polyamory er riktig for deg

2022-05-19

Hvordan vite om polyamory er riktig for deg

Polyamory er en form for konsensuell ikke-monogami der folk har flere romantiske forhold samtidig med kunnskap og samtykke fra alle involverte parter. Polyamorøse forhold kan være like stabile og tilfredsstillende som monogame, men de krever mye kommunikasjon, forhandlinger og grensesetting for å fungere.

Er det forskjell på swinging og polyamory?

Swinging er en konsensuell ikke-monogami der par har seksuelle forhold til andre mennesker utenfor deres primære forhold. Swingere danner vanligvis ikke emosjonelle tilknytninger til sine "sekundære" partnere, og det er vanligvis en forståelse av at alle vil gå tilbake til sitt primære forhold på slutten av natten. Polyamory er en form for konsensuell ikke-monogami der folk har flere romantiske forhold samtidig med kunnskap og samtykke fra alle involverte parter. Polyamorøse forhold kan være like stabile og tilfredsstillende som monogame, men de krever mye kommunikasjon, forhandlinger og grensesetting for å fungere.
Hvordan vet jeg om polyamori er riktig for meg? Her er noen ting du bør vurdere hvis du tenker på å åpne opp forholdet ditt:

Er du og partneren din(e) på samme side?

Før du vurderer polyamori, er det viktig å sikre at du og partneren din(e) er på samme side. Snakk om hva dere begge ser etter i et forhold, dine forventninger og grenser. Det er også viktig å være ærlig om eventuelle problemer med sjalusi eller usikkerhet du måtte ha. Hvis ikke alle er på samme side, vil polyamori sannsynligvis ikke fungere.

Klarer du sjalusi?

Sjalusi er en normal følelse, men den kan forsterkes i polyamorøse forhold. Hvis du er typen som lett blir sjalu, er polyamori sannsynligvis ikke noe for deg. Sjalusi kan håndteres med kommunikasjon og tillit, men det krever arbeid.

Er du god til å kommunisere?

Polyamorøse forhold krever mye kommunikasjon. Du må kommunisere med partneren din om dine følelser, behov, ønsker og grenser. Du må også kommunisere med de andre personene du dater. Hvis du ikke er god til å kommunisere, er polyamori sannsynligvis ikke riktig for deg.

Har du nok tid?

Polyamorøse forhold krever mye tid og krefter, og du må sjonglere med flere tidsplaner, kommunisere ofte og forhandle grenser. Hvis du ikke har nok tid til alt dette, er polyamori sannsynligvis ikke riktig for deg.

Er du klar for en utfordring?

Polyamorøse forhold er ikke for sarte sjeler, og de krever mye arbeid, kommunikasjon og innsats. Hvis du er klar for utfordringen, kan polyamory være riktig for deg.

Klar til å hoppe inn? Her er noen ressurser for å komme i gang:

  • The Ethical Slut: A Practical Guide to Polyamory, Open Relationships and Other Adventures av Dossie Easton og Janet Hardy
  • Åpning: En guide til å skape og opprettholde åpne forhold av Tristan Taormino
  • More Than Two: A Practical Guide to Ethical Polyamory av Franklin Veaux og Eve Rickert
  • The Smart Girl's Guide to Polyamory: Alt du trenger å vite om åpne forhold, ikke-monogami og alternativ kjærlighet av Dede Fenstalker

Gjør din research, snakk med partneren din(e), og sørg for at alle er på samme side før du tar steget til polyamori.

Author profile

Jakob Bjørgen

Datingblogger

Jakob Bjørgen er en anerkjent datingblogger på datingkatalog.no som deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å skape meningsfulle relasjoner i datingverdenen.

Andre artikler blogg