Blogg

Ingen forståelse med partneren din? Du snakker forskjellige språk!

2022-05-07

Ingen forståelse med partneren din? Du snakker forskjellige språk!

Mange mennesker befinner seg ofte i en situasjon der partneren de bygger et forhold til slutter å forstå dem. Hvorfor?

Det er viktig å vite hvilket språk du snakker og hva partneren din snakker i en slik situasjon. Dette kan direkte påvirke harmonien i forholdet ditt og bidra til å redusere antallet ubehagelige situasjoner. Så først, la oss finne ut hvilket kjærlighetsspråk du snakker!
Når føler du deg bra med partneren din og føler deg elsket? Hvis du ikke kan svare, la oss gå bakover: hva gjør deg vondt, gjør deg mer sårbar? Hvis kritikk, fordømmelse og irettesettelse rammer deg der det gjør mest vondt, er språket ditt oppmuntrende ord. Hvis mangelen på overraskelser gjør deg opprørt, er språket ditt gaver. Hvis mangelen på oppmerksomhet på grunn av konstant virksomhet og stor arbeidsmengde angår deg, er språket ditt på tide.

Det er verdt å være oppmerksom på hvordan du viser kjærlighet og hva du gjør i et forhold. Kanskje du ønsker å få det samme tilbake.

Så la oss gå mer i dybden og finne ut hva det er og hvorfor vi trenger å vite alt om det.
Det spiller ingen rolle om du er et par eller bare ser etter partneren din; det er viktig å finne ut hva du ønsker og hva som betyr mest for deg. Tror du du kan gi det din ektefelle trenger, eller er din ektefelle i stand til å gi det du trenger??

Det er fem hovedspråk for kjærlighet:

Ord

Bekreftende ord - dette er når vi uttrykker vår kjærlighet gjennom vennlige og oppmuntrende ord. Anta at partnerens kjærlighetsspråk er bekreftende ord. I så fall er det viktig å fortelle ham hvor mye du setter pris på og elsker ham. Komplimenter, ros og støtteord vil berøre ham dypt. Men husk at det ikke bare er viktig hva vi sier, men også hvordan vi sier det. Den eksakte setningen kan fortelles på helt andre måter.

Din tid

Kvalitetstid er når vi viser vår kjærlighet ved å gi vår udelte oppmerksomhet til partneren vår. Noen ganger er vi så fokusert på det som skjer rundt oss at vi ikke legger merke til menneskene rundt oss. For eksempel er arbeidsnarkomane så opptatt av arbeidet sitt at de kan miste oversikten over hvor mye tid det tar fra livene deres. Hvis partnerens kjærlighetsspråk er kvalitetstid, er det avgjørende å bruke tid sammen med ham på å gjøre ting han liker. Dette kan være alt fra å gå en tur sammen til å se favoritt-TV-programmet hans.

Hjelp

Tjenestehandlinger - dette er når vi viser vår kjærlighet ved å gjøre ting for å hjelpe partneren vår. Hvis partnerens kjærlighetsspråk er en tjenestehandling, er det viktig å gjøre noe som vil gjøre livet hans lettere. Dette kan være alt fra å ta hunden på tur, lage te, hente på jobb eller handle mat. Alt nevnt ovenfor kan være uvurderlig og sårt tiltrengt hjelp for partneren din.

Fysisk berøring

Fysisk berøring er når vi uttrykker vår kjærlighet gjennom fysisk kontakt. Hvis partnerens kjærlighetsspråk er fysisk berøring, må du vise ham fysisk hengivenhet. I stedet for tusen ord, trengte disse menneskene noe fra klem og kyssing til å holde hender, massere og ha sex.

Gaver

Gaver – dette er når vi viser vår kjærlighet ved å gi gaver til partneren vår. Hvis partnerens kjærlighetsspråk er gaver, vil han eller hun sette pris på og legge merke til det du gir dem – gjennomtenkte og meningsfulle gaver. Du kan kjøpe en gave eller lage en med egne hender, og dette kan være alt fra en sjokoladeboks til en ny skjorte. Du trenger ikke bruke en formue for å imponere partneren din. Viktigst, gi partneren din det han liker, ikke det du vil ha.

Og avslutningsvis, husk at det å kjenne og forstå partnerens kjærlighetsspråk vil bumerang tilbake innsatsen din. Du vil bli belønnet av partneren din som takknemlighet. Det spiller ingen rolle hvor lenge dere har kjent hverandre. Selv om det har gått flere år, eller hvis du nylig møtte partneren din på en datingside, kreves et av forholdsspråkene som er oppført ovenfor for å ha et vellykket partnerskap.

Author profile

Tiril Lunde

Online datingekspert

Tiril Lunde, en anerkjent online datingekspert på datingkatalog.no, deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å lykkes i den digitale datingverdenen.

Andre artikler blogg