Blogg

Møt single på nett: Dating apper vs. datingsider testet

2017-11-13

Møt single på nett: Dating apper vs. datingsider testet

Hvis du er ny i nettdating-verdenen, så lurer du kanskje på hva som er best – dating apper eller datingsider? Eller, er det i hele tatt en forskjell mellom de to? Det er faktisk noen tydelige forskjeller, noe som betyr at du muligens foretrekker den ene over den andre – eller begge for forskjellige grunner. Vi gir deg her en oversikt over vesentlige forskjeller mellom dating apper og datingsider i Norge, slik at du kan finne det beste alternativet for deg. 

Registrering av konto

Som med de fleste apper, er dating apper designet med rask og enkel medlemsregistrering i tankene. Faktisk så gir de fleste deg muligheten til å registrere deg gjennom Facebook. Dette betyr at du kan laste ned appen og starte å utforske nesten umiddelbart.

Datingsider har fortsatt enkle registreringsalternativer, men krever litt mer tid og oppmerksomhet før profilen din ferdig. Målet er her å legge til rette for gode matcher, i motsetning til å bare bla seg gjennom bilder i en app.

Profil og matcher

Dating apper har veldig få profilkrav, og minimalt med «match» funksjoner – så selv om de er en dating app for en spesifikk nisje, så er det ikke mye plass til detaljer. 

Pålitelige datingsider gir deg mulighet til å fylle ut en mer detaljrik profil, og de fleste krever at du fyller ut en del spørsmål som er designet til å varsle deg om nye og eksisterende brukere du har felles interesser med. Du kan også filtrere alternativene dine fra en lang liste med kriterier – inkludert seksuell orientering, sivilstatus, høyde, vekt, hobbyer, utdanning og mer. 

Casual vs. forpliktende datingsider

Som en generell tommelfingerregel blir dating apper oftest brukt til hook-ups og casual dating, i motsetning til vanlige datingsider for å finne potensielle forhold. Men, en kjærlighetsforbindelse kan selvfølgelig også bli funnet på dating apper – og hook-ups og affærer kan bli funnet på datingsider. 

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Dating apper får tilgang til din smarttelefons geolokaliseringsverktøy, som gir deg muligheten til å finne potensielle matcher nær deg. Og med nært mener vi at du kan finne noen på samme klubb, bar, fest eller kun noen få kvartaler unna. Hvis du er ute og reiser, vil plasseringen din justere seg slik at du kan søke etter nærliggende matcher. Men vær oppmerksom, da dette informerer fremmede personer om hvor du er. 
 

Datingsider gir deg muligheten til å søke etter matcher i spesifikke byer eller med postnummer, som betyr at du enkelt kan finne noen lokalt uten å nødvendigvis være rett nedi gaten. Hvis du er åpen for langdistanse, eller til og med internasjonale forhold, er vanlige datingsider et bedre alternativ enn apper. Datingsider gir deg også muligheten til å bruke tid på å bli kjent med noen før du bestemmer deg for å møte de. 

Anvendelighet

Dating apper trenger ikke å bli brukt kun for casual dating. Faktisk er apper et godt dating-alternativ for travle forretningsfolk, som ikke har endeløs med tid til å bla gjennom profiler på nett. Ettersom appene ofte er knyttet opp til sosiale medier, vil de gjerne knytte deg til venner av venner du kanskje kan være interessert i.

Datingsider tar fortsatt litt lenger tid å navigere seg rundt, men den ekstra tiden er muligens akkurat hva du trenger for å finne en perfekt match. 

Hold kontakten med kjærlighetsinteresser

Mange apper er designet til å informere deg om hvem som er nær deg akkurat nå, noe som betyr at hvis du «swiper» bort en person for å vise ditt neste alternativ så kan du ikke gå tilbake å gi noen en ny sjanse. 

Datingsider lagrer søkeloggen din, og gir deg god tid til å finne ut hvem du vil snakke med eller ikke. Du kan også gjenopprette kontakten med de du sendte meldinger til tidligere. 

For å møte alle dine dating behov, registrerer mange seg på flere dating apper og nettsider samtidig. Det finnes et utrolig utvalg av singeldatingsider, uformelle datingsider og andre steder du kan møte single på nett. Sjekk ut en nettdatingside test, prøv ut forskjellige sider og finn den beste datingsiden for akkurat deg!

Author profile

Jakob Bjørgen

Datingblogger

Jakob Bjørgen er en anerkjent datingblogger på datingkatalog.no som deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å skape meningsfulle relasjoner i datingverdenen.

Andre artikler blogg