Blogg

Situasjonen: En ny datingtrend i det 21. århundre

2022-10-17

Situasjonen: En ny datingtrend i det 21. århundre

I en situasjon kan den ene partneren utvikle romantiske følelser og en følelsesmessig forbindelse mens den andre partneren nyter sin frihet ved å se andre mennesker.
Selv om "situasjoner" kan høres ut som en merkelapp som partneren bruker for forholdet deres, kan den faktisk brukes av en person for å fange en annen til å fortsette arrangementet ut fra faktorer som bekvemmelighet og sex.
Ofte kan en situasjon trekke ut i flere måneder uten reell fremgang. Dette kan være frustrerende og til og med hjerteskjærende for partneren som ønsker å være i et forhold. For å unngå denne smerten er det viktig å forstå og gjenkjenne tegnene på en situasjon.

Situasjonen: En ny forholdstrend

Mennesker i «situasjoner» føler ofte at forholdet ikke går noen vei – selv om de håper det skal bli til noe mer engasjert og seriøst. Å kjenne tegnene på en situasjon kan hjelpe deg å redde deg selv fra hjertesorg ved å ikke investere tiden din i noen som ikke er klar for et ekte forhold.
I ethvert forhold er det avgjørende å lære å stole på partneren din. Hele forholdet er bygget på et falskt grunnlag hvis du ikke kan tro det de sier.
Noen ganger er advarselsskiltene subtile, men de kan også være åpenbare – og det er viktig å identifisere dem tidlig for å beskytte deg selv følelsesmessig og mentalt.

Hva er forskjellen mellom en situasjon og et forhold?

Et situasjonsforhold er et forhold der partnerne ikke har klare intensjoner eller sluttmål. Dette starter vanligvis med at en partner ikke ønsker å definere forholdet.
Å definere parametrene for forholdet ditt er avgjørende for å bygge et grunnlag av tillit og respekt med partneren din. Ved å kommunisere hva du er og ikke er komfortabel med fysisk, følelsesmessig og seksuelt, skaper du en forståelse som vil bidra til å forhindre sårede følelser eller konflikter på veien. Å diskutere hvor du ser deg selv i fremtiden – enten det er kortsiktig eller langsiktig mål – vil også bidra til å holde begge partnere på samme side."
Situasjoner kan være en forbigående betegnelse for forholdet – spesielt hvis dere nettopp har begynt å date og ikke har sett hverandre lenge. Likevel ... Situasjoner utvikler seg ikke alltid måneder senere; de kan oppstå etter bare noen få datoer.

Situasjoner oppstår ofte av en rekke årsaker, for eksempel:

 • Med mengden av datingnettsteder og apper kan det ikke være lett å finne The One.
 • Den andre personen er kanskje ikke klar for et forpliktet forhold.
 • De kan se deg som en kortsiktig sleng i stedet for langsiktig partnermateriale.
 • De er ikke interessert i noe langsiktig.

Hva er forskjellen mellom en "situasjon" og "venner med fordeler?"

En venn-med-fordeler-situasjon er nesten nøyaktig som en situasjon, men de involverte er enige om å være tydelige på intensjonene sine før de starter forholdet.

Partnere i et venner-med-fordeler-forhold kan være enige om at det ikke er noen romantiske følelser involvert, og at forholdet er rent fysisk.
De kan også bestemme at det ikke er noen forpliktelse, og at det rett og slett er en oppkobling uten strenger knyttet.

Situasjoner er forskjellige fra vanlige forhold på noen viktige måter:

 • Parametrene for forholdet er kanskje ikke klare eller diskutert.
 • Romantikk er fortsatt en del av situasjonen, som kan inkludere fysisk og følelsesmessig intimitet, men selv med romantikk til stede, kan det hende at etiketten "forhold" ikke gjelder.
 • En eller begge partnere kan hindre forpliktelse, selv om de drar på dater og gjør ting andre par gjør sammen.

Hvordan finne ut om du er i en "situasjon"

Hvis du finner ut at forholdet ditt sitter fast i et hjulspor og ikke utvikler seg, kan det være tegn.

 • Du og partneren din har ikke nådd noen milepæler i forholdet, for eksempel introduksjoner til venner eller familie eller – viktigst av alt – å definere forholdet.
 • Partneren din kan også ha seksuelle eller romantiske forhold med andre mennesker utenfor forholdet.
 • Du kan til og med finne ut at partneren din har disse andre intime relasjonene gjennom sosiale medier eller venner, noe som kan være et tegn på dårlig kommunikasjon mellom deg og partneren din. Denne mangelen på kommunikasjon kan føre til et giftig forhold.

Hvis partneren din ofte lager planer eller kanselleringer i siste liten, spesielt med de samme unnskyldningene, kan du være i en situasjon. Noen vanlige eksempler på disse unnskyldningene inkluderer å være opptatt på jobben eller ha andre forpliktelser som å gå på treningsstudio.

 • Hvis partneren din ser ut til å bare se deg som en reserveplan og aldri gjør noen forsøk på å inngå kompromisser, bruker de sannsynligvis deg.
 • Hvis partneren din sjelden legger planer på forhånd og vanligvis bare inviterer deg til ting i siste liten, kan du bli fanget opp i en situasjon.
 • En inkonsekvens i kontakt og kommunikasjon kan også bety at du og partneren din er «i en situasjon». Hvis partneren din ikke ofte sender tekstmeldinger, ringer eller ser deg, og du ikke aner når du vil høre fra dem igjen, kan dette være tilfelle.

I stedet for lange, dype samtaler, kan du og partneren din føle deg mer komfortabel med leken "skitten prat".

 • I situasjoner vil du og partneren din unngå samtaler om deg selv, dine forventninger og alt annet nødvendig. Situasjoner kan involvere sex, men ikke følelsesmessig intimitet.
 • Situasjoner resulterer ofte i angst på grunn av mangel på kommunikasjon, sikkerhet og stabilitet.
 • Hvis partneren din hele tiden sender deg blandede signaler, kan det være veldig forvirrende og frustrerende. Det ene minuttet virket de forpliktet til å få forholdet til å fungere, og det neste kunne de ikke bry seg mindre om det.

Jo mer tid som går uten en etablert tittel for forholdet ditt, jo større er sjansen for at det blir en situasjon.

 • Jo mer tid som går uten en forpliktelse fra partneren din, jo mer blir det tydelig at de ikke verdsetter forholdet like mye som deg.
 • Hvis partneren din ikke er villig til å snakke om hvor ting går, vet du at du er i et udefinert forhold ("situasjonsforhold"), noe som tydeliggjør hvor du står med dem.

Hva du skal gjøre når du befinner deg i en situasjon

Relasjoner er flotte, men noen ganger havner vi i et «situasjonsforhold». Hvis du ikke føler deg oppfylt eller fornøyd, kan det være på tide å ta et skritt tilbake og finne ut hva du vil. Situasjoner kan ofte resultere i følelser av skuffelse og usikkerhet. Hvis du vil ha et engasjert forhold til noen som er villig til å bygge et sunt grunnlag med deg, kan det være på tide å finne noen ny.

Author profile

Tiril Lunde

Online datingekspert

Tiril Lunde, en anerkjent online datingekspert på datingkatalog.no, deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å lykkes i den digitale datingverdenen.

Andre artikler blogg