Blogg

Speed ​​dating: Tips for en vellykket opplevelse

2022-06-23

Speed ​​dating: Tips for en vellykket opplevelse

Introduksjon til speed dating

Speed ​​dating er en formalisert matchmaking-prosess med et datingsystem hvis formål er å oppmuntre folk til å møte mange nye mennesker. Formatet for speeddating oppsto med jødiske singlebegivenheter kalt «Hurry Dates» og «Speed ​​Daters». Tanken var at hvis du møtte nok mennesker, ville du finne noen som passer. Speed ​​dating, som to separate ord, brukes ofte som en fellesbetegnelse for lignende hendelser.

Selv om speed dating ble grunnlagt i jødiske samfunn i USA, har det blitt stadig mer populært i andre land, spesielt med store urbane befolkninger. Speed ​​dating fremmer sosial interaksjon og utsetter deltakere for andre som leter etter en date. Denne typen dating-tilnærming, raskere enn tradisjonelle dating-metoder, lar deltakerne gå på mini-dates med alt fra 10-25 (noen ganger flere) personer i en bestemt periode.

Hvordan Speed ​​Dating fungerer

Når du ankommer lokalet vil du bli møtt av verter. Du vil få et navneskilt, dating scorekort og penn. Navnelappen vil ha ditt fornavn og et nummer (dette er slik at du kan følge med på hvem du møter i løpet av natten). Dating-scorekortet har plass til 25 datoer med avkrysningsbokser ved siden av hver dates navn.
Dating-målekortet er for å hjelpe deg med å holde styr på hvem du liker og ønsker å se igjen. Vanligvis varer hver date omtrent åtte minutter - akkurat nok tid til å fortelle deg om du skal slå av med noen eller ikke! På slutten av hver date markerer deltakerne på dating-resultatkortet om de ønsker å se daten igjen. Hvis to deltakere har merket hverandre som «ja», anses de som en match og vil bli gitt hverandres kontaktinformasjon.

Hva kan du forvente når Speed ​​Dating

Speed ​​dating er en morsom og enkel måte å møte nye mennesker på uten å måtte ha for mye dating på en gang. Det lar deg også finne ut hvilke mennesker du er tiltrukket av og få en følelse av hvordan de er personlig.

Speed ​​dating-formatet handler om å introdusere deg selv for så mange som mulig på kort tid. Det er viktig å huske at alle er der for å møte noen, akkurat som deg. Du forventes ikke å finne ditt livs kjærlighet på din første speeddate, men du forventes å ha det bra! Speed ​​dating handler om førsteinntrykk; derfor må du lage en god en! Her er noen tips om hvordan du gjør nettopp det:

Velg riktig sted

Det første trinnet for å ha en vellykket speed dating-opplevelse er å velge riktig sted! Det er avgjørende å finne en komfortabel og avslappet setting der du enkelt kan snakke med datene dine. Du vil også forsikre deg om at lokalet er alderstilpasset; de fleste speed dating hendelser spesifiserer en aldersgruppe for deltakerne.

Bruk riktig antrekk

Førsteinntrykket er alt, så det er viktig å sørge for at du ser best ut når du speeddater! Velg et antrekk som får deg til å føle deg trygg og komfortabel; unngå alt som vil være for avslørende eller få deg til å føle deg ukomfortabel.

Vær deg selv

Det er viktig å være deg selv når du er på speeddating. Ikke prøv å være noen du tror at daten din vil like eller oppfør deg som noen du ikke er. Du vil bare ende opp med å føle deg ukomfortabel, og daten din vil kunne fortelle at du ikke er ekte.

Ha realistiske forventninger

Speed ​​dating er en fin måte å møte nye mennesker på, men er ikke en erstatning for dating. Ikke forvent å finne din sjelevenn på din første speed dating-begivenhet – sjansen er stor for at det vil ta noen dater før du finner noen du virkelig klikker med.

Still de riktige spørsmålene

Når du er på speeddating, er det viktig å stille de riktige spørsmålene for å bli bedre kjent med daten din. Du vil imidlertid også sørge for at du ikke stiller for personlige spørsmål for tidlig - du vil ikke at daten din skal føles ubehagelig! Her er noen eksempler på gode spørsmål å stille når speed dating:
- Hva jobber du med?
– Hva er noen av hobbyene dine?
– Hva er din favorittmat?
- Hvor vokste du opp?
- Hva er din favorittfilm?

Lytte

Det handler ikke bare om å snakke – det er også viktig å lytte til hva daten din har å si. Vær virkelig oppmerksom og prøv å huske ting de har fortalt deg, slik at du kan stille oppfølgingsspørsmål senere.

Snakk med alle

Noe av det beste med speeddating er at du vil bli kjent med mange nye mennesker. Så sørg for at du snakker med alle, selv om du ikke tror du er interessert i dem. Du vet aldri – de kan ende opp som din perfekte match.

Følge opp

Hvis du virkelig treffer noen, sørg for at du følger opp med dem etterpå. Utveksle kontaktinformasjon eller ta kontakt med dem på sosiale medier slik at dere kan holde kontakten og fortsette å bli kjent med hverandre.

Husk at offline speed dating-arrangementer er ett av de mange alternativene for å finne en partner i dagens hektiske storbymiljø. Hvis du ikke har nok tid til å besøke slike datingbegivenheter, er datingnettsteder og apper også gode måter å møte nye mennesker og starte et forhold på.
Uansett hvilken metode du bruker for å finne en partner, er det viktigste å være deg selv og ha det gøy!

Author profile

Jakob Bjørgen

Datingblogger

Jakob Bjørgen er en anerkjent datingblogger på datingkatalog.no som deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å skape meningsfulle relasjoner i datingverdenen.

Andre artikler blogg