Blogg

Vil du ha et varig forhold? Drøft disse giftige atferdene ASAP

2022-08-08

Vil du ha et varig forhold? Drøft disse giftige atferdene ASAP

Vi håpet at alt skulle gå bra resten av livet etter at vi startet et nytt forhold. Dessverre har noen ganger noen giftige forholdsvaner som kan ødelegge alt. Hvis du ikke vil at forholdet ditt skal ta slutt snart, bør du unngå disse giftige atferdene:

Kritiserer partnerens utseende

Hvis du hele tiden kritiserer partnerens utseende, kan det få dem til å føle seg usikre og skape problemer i forholdet. Det er viktig å støtte partneren din og hjelpe dem til å føle seg bra med seg selv. Hvis du har råd angående deres utseende, bør det gis konstruktivt og positivt. Du kan for eksempel fortelle dem at du tror de vil se bra ut med en ny hårklipp.

Trenger stadig å ha rett

Ingen liker å ta feil, men å hele tiden ha rett kan være giftig i et forhold. Denne oppførselen kan føre til argumenter og harme. Det er viktig å være åpen og lytte til partnerens synspunkt, selv om du er uenig i det. Fagfolk foreslår at du prøver å se ting fra partnerens perspektiv. Og noen ganger er det greit å innrømme at du tar feil.

Ta opp partnerens tidligere feil

Vi gjør alle feil, men å dvele ved partnerens tidligere feil er giftig oppførsel. Dette vil bare få partneren din til å føle seg utilstrekkelig og ikke hjelpe forholdet. Hvis partneren din har gjort noe galt tidligere, tilgi dem og gå videre. Ikke ta opp gamle argumenter eller prøv å bruke dem mot partneren din. Det er mer vanlig at giftige partnere tar opp partnerens tidligere feil for å kontrollere dem eller få dem til å føle skyld.

Sjekke partnerens telefon uten deres tillatelse

Dette er et stort nei-nei i ethvert forhold. Tillit er avgjørende for et sunt forhold, og å snoke gjennom partnerens telefon er et betydelig brudd på tilliten. I dag kan partnerens telefon låses opp med fingeravtrykk, FaceId eller kode, så det er ikke så lett å sjekke den uten å bli lagt merke til. Hvis du føler deg usikker eller mistenksom, bør du snakke åpent med partneren din om det i stedet for å snoke rundt bak ryggen.

Gassbelysning

Gaslighting er en manipulerende taktikk som kan være svært skadelig i et forhold. Det innebærer å få partneren din til å stille spørsmål ved sine egne minner eller fornuft. For eksempel kan du fortelle partneren din at de er paranoid når de ikke er det. Eller du kan si noe sånt som "Du forestiller deg ting," når de vet at de ikke er det. Hvis du tenner på partneren din, vil det bare skape mistillit og harme.

Truer med å forlate forholdet

Truer med å forlate forholdet er giftig oppførsel som bare kan føre til flere problemer. Denne oppførselen skaper en usunn dynamikk i forholdet og kan få partneren din til å føle at de ikke er gode nok. Hvis du er misfornøyd i forholdet, må du snakke med partneren din om det i stedet for å true med å dra.

Spille tankespill

Tankespill er aldri sunt for et forhold. Denne typen atferd vil bare skape mistillit og skape problemer. Hvis du tror partneren din spiller tankespill med deg, må du snakke med dem om det. Noen eksempler på tankespill er:
- Leder partneren din videre
- Gjør dem sjalu
- Spiller hardt å få
- Få dem til å føle skyld

Å være passiv-aggressiv

Å være passiv-aggressiv er en giftig oppførsel når det kommer til forhold. Denne typen oppførsel kommuniserer til partneren din at du ikke er interessert i dem og kan føre til krangel. Denne typen oppførsel skaper en usunn dynamikk i forholdet og kan få partneren din til å føle at de går på eggeskall. Hvis du er misfornøyd med noe, vennligst snakk til partneren din i stedet for å være passiv-aggressiv.

Skyhøye forventninger

Når du har skyhøye forventninger til forholdet ditt, setter det deg opp for skuffelse. Det er mye bedre å være realistisk om hva du kan forvente av forholdet ditt og å kommunisere dine behov til partneren din.

Få partneren din til å velge mellom deg og deres venner eller familie

Å få partneren din til å velge mellom deg og deres venner eller familie er giftig oppførsel som kan skade et forhold. Denne oppførselen observeres i situasjoner som: "Du kan ikke gå ut med vennene dine med mindre jeg kan bli med," eller "Du må bruke all tiden din med meg." Denne typen oppførsel skaper en usunn dynamikk i forholdet og kan få partneren din til å føle at de ikke har lov til å ha et liv utenfor forholdet.

Sammenligne forholdet ditt med andre

Å sammenligne forholdet ditt med andre er giftig oppførsel som kan skade din selvtillit og forholdstilfredshet. Denne oppførselen kommuniserer til partneren din at du ikke er fornøyd med dem og kan føre til krangel. Oftere sammenligner folk forholdet sitt med andre for å beskrive for partneren et eksempel på hva de ønsker å ha i forholdet. Hvis du er misfornøyd med noe - snakk med partneren din om det i stedet for å sammenligne dem med andre.

Dette er bare noen av de giftige atferdene som kan ødelegge forholdet ditt. Hvis du vil ha et sunt og langvarig forhold, er det viktig å unngå denne atferden. Hvis du er usikker på hvordan du skal fikse en giftig atferd, er det viktig å søke hjelp fra en profesjonell.

Author profile

Tiril Lunde

Online datingekspert

Tiril Lunde, en anerkjent online datingekspert på datingkatalog.no, deler verdifulle innsikter og praktiske tips for å lykkes i den digitale datingverdenen.

Andre artikler blogg